dilluns, 1 de novembre del 2010

EM VE A LA MEMÒRIA, DESPRÉS DE TANT DE TEMPS I...

Recordo que durant la nostra postguerra, es pot dir que gairebé tothom va passar gana i per solventar-ho cadascú s’espavilava com podia.
Ma mare, de tant en tant, feia escapades amb el tren per anar al seu poble, Alcoletge, un poblet petit tocant a Lleida i amb molt pocs habitants.
El primer que feia quan arribava era visitar d’un a un tota la seva parentela i un cop ja havia assolit el seu principal objectiu que era el de fer un bon recapte per a omplir la panxa dels seus sis fills, aleshores retornava ben cofoia a Barcelona.
Nosaltres, del més gran al més petit, acompanyats del pare, l’estàvem esperant amb candeletes a l’andana de l’antiga estació del Nord, tot fent un gran xivarri que durava fins a l’arribada del tren...
ESTACIÓ DEL NORD DE BARCELONA
Quan la vèiem aparèixer pel passadís, esbufegant, carregada amb tot de farcells plens de tota mena de coses comestibles, que havia arreplegat gràcies a la generositat d’alguns pagesos familiars seus, com que gairebé ja no podia arrossegar tot aquell fato que portava, nosaltres ens hi abraonàvem cridant d’alegria i li trèiem de les mans tot el que podíem.
Aleshores la mare, tot mirant-nos commoguda, ens deia: -Au, xiquets, cap a casa hi falta gent!
I tots tornàvem a casa molt cansats, però feliços, ... tan feliços...

M. Lluïsa Guardiola, 29 d’octubre 2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada