dimecres, 13 d’abril del 2011

DECLARACIONS DE GLAUCA

Tot al llarg d’aquest últim capítol de Sandàlies d’escuma, Glauca, ja madura, ens expressa una sèrie de sentiments i conviccions que la defineixen molt bé. Nosaltres hem cregut endevinar que la Maria Àngels Anglada va voler reflectir en la protagonista el seu propi pensament i el seu tarannà, per això hem intentat resumir en aquests dotze punts les idees que ens han semblat més importants per conèixer el personatge i, de rebot, la seva creadora.

  1. S’adona que la vida passa de pressa.
  2. Coneix la ciutat d’Atenes i aprèn a estimar-la. La compara amb Alexandria i manifesta que prefereix l’austeritat d’una a la majestuositat de l’altra. Opta per un Art i una Cultura clàssics, els d’Atenes.
  3. Rebutja l’absolutisme. Aposta per les bases de la democràcia.
  4. Aprèn a asserenar-se, a tenir paciència en els moments difícils i sobretot a centrar-se en idees que li fan més lleu el patiment. Opta per una memòria selectiva vers els bons records .
  5. Decideix assaborir lentament cada moment del present.
  6. No vol escoltar els fets ni detalls que sap que li faran mal i no aportaran cap solució.
  7. Opta per una escriptura amable i positiva. No vol traspassar als altres les penes que l’afligeixen.
  8. Davant la incerteses que li provoquen els canvis que experimenta el seu cos, valora molt el diàleg amb una persona de confiança.
  9. Accepta la seva condició actual. Se sent segura a casa sense grans compromisos ni exigències. Frueix de la vida amb serenitat, però no renuncia als somnis.
  10. Es declara treballadora incansable. No en té prou amb la inspiració.
  11. Manifesta que el descobriment de la injustícia i l’abús de poder la van fer créixer i convertir-se en una persona adulta.
  12. Conserva un record idealitzat del seu primer amor perquè està lligat a la seva pròpia joventut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada